Wennen aan The Netherlands, want Holland bestaat niet langer

ANP

25 jaar lang was het simpel. In het buitenland zei je voor het gemak I’m from Holland, dat kende immers bijna iedereen. Maar Holland is niet meer. Vanaf morgen zeggen we, als het aan de overheid ligt, The Netherlands. Dat is onderdeel van een internationaal marketingplan.

Ik :

Laten we “ gewoon “ alles internationaal maken. Engeland stapt uit de EU, maar hun taal niet. Die gebruiken we steeds meer en meer, maar waarom? Hoort dat ook bij het marketingplan?

Ik ga nogal eens boodschappen doen, bij een winkel waar ik de naam niet zal noemen, maar lijkt op de uitroep “ah!” 

De afgelopen weken, viel me op dat ze daar ook al meedoen aan die gekkigheid: op verschillende plaatsen in de winkel , zie ik bordjes bij producten met daar “Vegan” op. Vegan? Wat een onzin! zegt de taalliefhebber in mij. Tegelijkertijd klagen we dat “ hun onze taal maar us moeten leren!” Of,wat hoorde ik André van Dune , gisteren zeggen op tv : “ In die tijd druipten de kaarsen altijd. “ Ferry well , mister van Dune ! Ik herinner me dat het jongste zoontje van mijn toenmalige vriendin zei “ ik heb al opgeromen” , maar kom op, het ventje was 5. André Kloot (echte naam) wordt 73 volgende maand, geboren in de tijd dat Nederlands nog belangrijk was op school. In een tijd dat de kaarsen nog druipten . 

Hier droop de kaars gisteren nog en was vegan, gewoon veganistisch. 

Wennen aan “ I ‘m from the Netherlands “, hoef ik niet meer, dat deed ik 25 jaar geleden al. Niet hier hè, maar in het buitenland. Ik ben niet doorsnee, maar ook niet helemaal koekoek.

Een gedachte over “Wennen aan The Netherlands, want Holland bestaat niet langer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s