Tussen de oren

Ik las laatst een artikel in Trouw, waarin Jaap, de fabrikant van vleesvervangers , zegt “ het idee dat vlees lekkerder is, zit tussen de oren.” 

Beste Jaap, dat klopt wel ongeveer, tussen de oren zit de tong. Daar bevinden zich de smaakpapillen. In een ander blog, heb ik een poging gedaan, uit te leggen dat ik een nieuwsgierig man ben, van alles en nog wat eet en drink. Ik heb dus ook verschillende producten geprobeerd, als vervanger van vlees. Voor ik verder ga, heb ik een vraag: is lulkoek, nou koek of vlees? Mag het eigenlijk nog wel, lulkoek? In de krant Trouw mag het gewoon, dat is me duidelijk. 

Ik ben ook mantelzorger en breng elke week trouw 3 maaltijden mee, als ik naar mijn vader ga. Al vaak heb ik getest door niets te zeggen, of er vlees of vega bij zijn maaltijd zat. Inmiddels kan ik concluderen, dat er zelfs bij iemand die geen fijnproever is, de vraag kwam, “ wat was dat, wat er vorige week, bij de zuurkool zat?”met een gezicht van Jakkiedebah.  Hoe zal ik dat omschrijven, wat er bij zat? Het ziet er een beetje uit als rookworst, maar dan met een kleur dat je denkt….ach, het zit vast tussen mijn oren, ik koop het. 

‘s avonds ga je lekker koken en eten. De zuurkool is uiteraard weer heerlijk of zit dat tussen mijn oren? Ik neem een eerste hap van dat ding, met de vorm van worst en ja, wat zal ik zeggen? Ik hou het netjes : ik eet liever alleen zuurkool of chili sin carne ( = chili zonder vlees) , want dat smaakt prima tussen mijn oren. 

Carneval is weer achter de rug. Ik had vroeger een vriendin, die het feest niet vierde (snap ik) , maar wel tot aan Pasen, geen vlees at. Ik herinner me, dat ik soms bij haar at indertijd en hoe we elkaar aankeken en in de lach schoten bij de woorden “ heel lekker hè?! “ als we zo’n stukje aten, waar geen kip in zit, maar wat wel stuckjes zijn. 

“Je bent een rund, als je met vuurwerk stunt.” Mee eens! Beter helemaal niet kopen. 

Ik heb er nog een:

Je bent een struisvogel in het zand, 

als jij je poen brengt bij deze fabrikant.