Dit doet de afstand

afstand houden

Dit plaatje had ik eerder al eens gepost . Nu nog eens, maar dan met tekst erbij.

Vandaag, 2 september 2020 en hoe voel ik me ? Best wel slecht. 1 gelukje heb ik dan wel : pijn in de onderrug , met uitstraling in het been. Is dat geluk ? Nee, niet echt maar ik mag tenminste met reden bij de fysiotherapeut komen. Zij behandelt en masseer de rug. In elk geval iets van lichamelijk contact en dat bedoel ik precies zoals ik het schrijf.

Ik kan gaan citeren uit onderzoeken, wat afstand met mensen doet, maar daar kun je zelf over lezen of met iemand over praten. Of een gratis college volgen van Dr. Capel . In het begin , was er nog iets bij mij van : nou , een tijdje thuis zitten en alleen naar buiten voor de boodschappen is vol te houden. Ik heb het goed gedaan! Nu zijn we bijna een half jaar verder en wat gebeurt er? Ik kom terecht in een lichte depressie mensen. Het afstand houden , geen aanraking , niet normaal een hand geven en boze mensen om je heen, doet geen goed. Er zijn best mensen die zeggen, de afstand wel prima te vinden. Zij gaan dan hun eigen blog maar schrijven . Ik schrijf mijn ervaring .

Ik was dan vandaag maar gaan fietsen; het was zo’n lekker weer! Tussendoor kreeg ik een beetje honger en besloot om in m’n uppie , iets te gaan drinken en eten op een terras . Daar mijn nieuwe naam en buitenlands nummer opgegeven en aan een tafel gaan zitten. Eerst nog rechts het flesje met chemisch goedje erin gepasseerd . Je snapt , daar doe ik niet aan mee, mijn immuunsysteem naar de klote helpen. Bovendien : als je de grafieken ziet , zijn er momenteel vooral Rihnovirussen en nauwelijks coronavirussen .Maar goed !

Ik zit en bestel iets. Aan een tafeltje op 3 meter afstand van mij zit een oma en nog een vrouw . Even later komt de kleindochter , die net vrij is, na 2 dagen middelbare school. Oma blij ! Kleindochter blij! Wat zie ik?Ze geeft oma een elleboog tikkie ipv een dikke knuffel. “Nee, een knuffel mag niet.” Hoezo niet ? Is oma ziek ? Heeft ze griep? Ebola ? Flink verkouden ? Nee, niets ! 2 gezonde mensen , op afstand omdat dat moet van ome Ferd , Mark en Hugo . Nou ja, laat verder maar. Ik werd er best wel triest van . Na de lunch verder gaan verder gaan fietsen in de zon.

Een gedachte over “Dit doet de afstand

  1. Franck

    Jemig de pemig! Mozes kriebel We zijn alweer 9 maanden verder en hoe is de stemming nu dan ?
    Wat ? Een lichte depressie? Fysiotherapie voor een tennisarm ? Verhip ! Weer fysiotherapie en psychotherapie ? Het gaat nu dus stukken beter !

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s