Ober, heeft u zout en alcohol?

Dat is wat er blijkbaar tegenwoordig op tafel staat?

Lekker! Voor de echte geoefende drinker?

Ik moest gisteren werken, kwam boven om koffie te halen en mijn oog viel hier op:

Een flesje “Etha” op tafel! Ik zag het tafereel en schoot in de lach. Daar moet ik even een foto van maken! Soms zijn dingen zó triest, dat het weer grappig wordt. Daar moet ik bij zeggen, dat ik het triest vind. De meeste mensen vinden dit al heel normaal.

Ik was net uit de keuken gekomen, waar de koffiemachine stond op te warmen en daar had ik boven de gootsteen, al iets anders grapigs gezien:

Een plaat met pictogrammen en tekst, boven de gootsteen, met uitleg hoe je je handen moet wassen. Ketchup!!! ik doe het al 50 jaar fout,zie ik nu! Ik was ze altijd en droog ze af en doe dan pas de zeep erop. Dat moet dus niet. De eerste drie letters van het woord “kleuterklas”, heb ik op die plaat geschreven, maar verder toch maar niet. Dat is wel het gevoel dat het mij geeft: een hele grote kleuterklas;

  • Was je handen zo!
  • Ontsmet je handen de hele tijd!
  • Ruim de vaatwasser uit met plastic handschoenen aan! Ook een giller! 😀
  • Scan een kaartje/plastic kaart/smartphone, vanachter plexiglas en laat vooral de gast zelf het plaatsbewijs vasthouden!
  • Desinfecteer voor alle zekerheid, nog eens je handen
  • Zat u net straks gezellig samen buiten op het terras? Dat was fijn, maar nu gaat u uit elkaar zitten.

Ik wilde het eigenlijk alleen hebben over het plaatje: De tafel met zout en alcohol erop. Dat ik daar om kon lachen. Ik ga eens snel op pad met de èchte camera. Daar heb ik straks tijd genoeg voor. 🙂 En wie weet….in september een korte vakantie in mijn geliefde Normandië ?