Hoera ! Ik heb weer wat hoop! Brandbrief artsen

Ik schreef eerder dat ik me niet meer bezig wilde houden met Corona en de maatregelen.

Lieve lezer, sorry, maar het lukt me niet. Het is tè belangrijk . Voor mij als kritische denker althans. Voor mij, als man die gewoon in de trein wil stappen, zonder mondkapje, voor mij als man die terug naar normaal wil en niet normaal gaan maken, wat niet normaal is. Het zit natuurlijk al in me, maar tijdens mijn opleiding werd tot op het irritante aan toe, het kritische denken nog meer aangesproken . Steeds werd ik aangespoord tot nadenken, scherp en kritisch blijven.

Omdat ik geen werk heb (vrijwilligerswerk telt niet) , heb ik tijd om artikelen te lezen en eens een interessante programma’s te kijken. (die je niet vindt in je tv gids) Vandaag ben ik weer een beetje blij en voel weer wat hoop;

Ik zag een mooi programma waarin artsen (die dat durven) (angst je baan kwijt te raken) en o.a. hoogleraar immunologie, Dr. Capel , waarin zij spraken over Covid 19 , de maatregelen en de brandbrief die werd opgesteld door artsen, ondertekend door 2017 medici en 17000 burgers. Initiatiefneemster voor de brandbrief ,Evelien Peeters(internist) zat daar ook aan tafel. (uiteraard)

Wat mij niet verbaast, maar jou wellicht wel en dan citeer ik een zin die uit de mond kwam van een arts (internist), die aan tafel zat: “98 procent van de mensen die Corona krijgt, merkt het niet eens.” Een arts die dus al die tijd in het ziekenhuis werkte en van dichtbij de situatie goed kon zien, zich dingen ging afvragen en zag dat een en ander niet klopte . Vooruit nog een citaat dan: ” 50 procent van de mensen die overleden zijn aan Corona, waren 82+” De andere 50 procent waren mensen met onderliggende ziektes, zoals diabetes, fors overgewicht, hart en vaatziekten of door een andere ziekte kwetsbaar. Zij overleden niet aan maar mèt Corona.
Vooruit nog 1 toegift dan, 1 citaat en exact hetzelfde als dat mij eind maart erg opviel: “dagelijks werd gefocust op de Corona doden, waardoor we allemaal konden zien hoe erg het was!” Alleen daar lag de focus . Minister Hugo de Jonge: ” er is maar 1 oplossing, het vaccin.” Dat is nog al een stelling, nietwaar?
vandaag, 1 augustus en wat zien we ? Jawel, de NOS komt wederom met een artikel , waarmee de angst bij mensen nog eens opgeschroefd wordt. Dat we vooral maar niet denken dat Covid 19 niets is ! Dat we vooral maar niet denken dat het een virus is, zoals influenza. Wederom die mantra! Wie zegt er dat Covid 19 niets is ?! Niemand volgens mij! Zelfs dwarsdenkers en vrijheid strijders niet. Iedereen weet dat er mensen zijn die ernstig ziek zijn geworden door dit virus. Iedereen betreurt dat.
Zou het toeval zijn dat de NOS dat vandaag publiceert ? Wat was er op 1 augustus nog meer ?

  • De dag van de democratie
  • De grootste demonstratie van Viruswaarheid in Den Haag
  • in Berlijn 500.000 mensen op de been met hetzelfde doel

Allemaal waanzin ? Allemaal gekkies ? Deze gek was graag naar het Malieveld gegaan, als ik had gekund. Ik heb (ondanks matig geluid en beeld) de liefdevolle sfeer geproefd en de sprekers gehoord.
Een vaccin binnen een half jaar, waar normaal 5 tot 10 jaar voor nodig is, als het überhaupt al gaat werken ? Dat is niet gek ? Geen waanzin? Weet u nog …?

De Mexicaanse griep ? 1200 mensen met onherstelbaar letsel door het vaccin. De rest van de vaccins is weggegooid. Nederland heeft daar destijds miljoenen voor betaald .

Breekt die enorm sterke ketting?

Een gedachte over “Hoera ! Ik heb weer wat hoop! Brandbrief artsen

  1. Franck

    Aan het eind van de dag, deed de Nederlandse Omroep Stichting , een kort verslag. “ Er waren een paar honderd mensen op het Malieveld “ Aantallen inschatten is wat lastig misschien . Of vergat de NOS een nulletje ? Er waren ongeveer 5000 mensen naar Den Haag gekomen en in Berlijn bijna een miljoen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s