Ik heb de zomer in m’n bol!

Best wel, maar niet zoals André het in zijn liedje zong.

Even wachten voordat ik verder kan

Vroeger was het dè tijd van het jaar, waar ik naar uitkeek, maar dit jaar is het anders. Laat ik positief beginnen: Ondanks de hitte, is het toch lekker fietsen en dat heb ik een paar keer gedaan.

Maar wat is een zomer zonder vakantie? zonder theater festival ? In je eentje zwemmen met blauwalg als gezelschap is ook niet alles. Dat is een beetje de gedachte die ik vandaag heb.

Eerst het bevel “Blijf thuis!” en waarom deden we dat? O ja, om te zorgen dat de IC’s niet overvol raakten. – Waren die in 2017 / 2018 ook niet overvol vanwege het influenzavirus ? Ssssssst stil! Niet over praten! Oké, praten we niet over, maar het is wel waar.

Enfin, de Coronagolf hadden we gehad, het aantal patiënten en doden liep flink terug. Hoewel doden vooral langzaam vooruit gaan . Met z’n allen hebben we geholpen dat de IC’s niet overvol kwamen te zitten. Jeuiii….tof volk zijn wij! En slim!

Toen werd het juni en was de zomer onderweg. Hoe was dat vroeger ook al weer? O ja, zalig met de auto naar Bretagne voor een dag of 9. Even helemaal eruit, andere omgeving, andere taal, ander eten en andere mensen.

Granite Rose , 2010

Terug of ik bedoel vooruit naar juni 2020: En we zingen en we springen en we zijn zo blij, het terras ging weer open, een dag na 31 mei. Het weer was best prima te noemen, volgens mij. Wat kwam er toen,deze zomer? Een bezoek aan de dierenarts, bezoek aan de nieuwe dierenarts en gelukkig de operatie. Fijn dat dat geslaagd is, maar voor mijn gevoel weer 10 dagen lockdown, met een hond met kap.

Een heel geluk dat die kap eraf mocht, de hechtingen eruit , maar precies op die dag begon de hitte. Voor hondje met nog een dikke vacht , helemaal snikheet . Gelukkig kon hij eerder getrimd worden, dan afgesproken was. Hoera ! Jas uit , weer blij , minder heet en meer energie voor hondje . Totdat….O jee….in de nacht van vrijdag op zaterdag …een zieke hond, die inmiddels de hele boel had ondergespoten met kak. Kak! Nu dit weer, arme hond en het baasje weer gezellig thuis voor de patiënt zorgen. Gelukkig knapt hij wat op en dan moet ook wel 1 dag voor zijn veertiende verjaardag.

Ik heb de zomer in mijn bol, maar verlang naar koelte , rust , even een andere omgeving , vrijheid en andere mensen. Niet persé een andere taal, maar heel graag het oude normaal! Of wat te denken, van een nieuw normaal ? Een normaal met respect voor elkaar, aandacht , verbinden in plaats van uiteenvallen, mogen zijn wie je bent met jouw kwaliteiten , eigen aardigheden en manco’s .

Ik wens u een aangenaam etensmaal, met spekjes of wat dan ook…..Tofu reepjes of enkel groenten en noten, couscous , appelmoes en vooral een grote bak liefde .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s