Waarheid zoekers

Asielzoekers kende ik al, sinds 1991, maar da’s toch iets heel anders. Een heel ander hoofdstuk.

Ik heb de laatste tijd best veel [ te veel ] naar uitzendingen op YouTube gekeken; veel gehoord en gezien . Zo rolde ik van de ene video , in een andere die daar dan wel aan linkte .

Wat ik ontdekte is dat ik best veel “waarheid zoekers” tegenkwam. Gòh interessant zeg. Toch ? Hmmm …ja en nee. Ja, leuk om te ontdekken, maar niets nieuws . Ik heb zelf in mijn familie een of meerdere waarheid zoeker(s):

Mensen die steeds maar op zoek zijn naar dingen in de wereld die voor hen waar zijn. De waarheid, achter Trump ; dat het wèl een hele goede president is, de waarheid achter vaccins, dat de aarde niet rond is maar plat, dat dinosaurussen nooit hebben bestaan , dat we bestuurd worden door aliens, het gevaar van 5G en nog een rijtje van dit soort onderwerpen.

Al snel ben ik gestopt met het kijken naar kanalen die al deze dingen aan het licht brengen en bespreken. Hoezo dan, zul je vragen? Was het niet belangrijk, niet boeiend? Het zal zeker interessant zijn, maar wat kan ik ermee en ga ik er gelukkiger van worden? Een kort antwoord is daarop: Nee!

Naast fotografie, maak ik met ArtRage (zo heet de app) en de tekentablet, ook tekeningen en deze tekening, vond ik wel passen bij dit blog: “inktvlek”Dat is het toch een beetje? Je komt er niet uit; of dat Trump tòch wel een goede man en president is, zoals sommige waarheid zoekers zeker zeggen te weten.

Ik ben gestopt met kijken naar die filmpjes van gesprekken met waarheid verkondigers en zoekers. In plaats van maanden , jaren energie te steken in een theorie dat de aarde plat is, zeg ik: Het gaat er vooral om wat ik hier op deze aarde te doen heb. Welke lessen ik hier te leren heb.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s