Spiritualiteit uit een pakje

Misschien ken jij ze ook wel? wie ? Wat? Vrouwen en soms ook mannen, die nog niet weten dat spiritualiteit vooral in jezelf moet zitten. Net als het begeleiden van mensen trouwens, maar daar wil ik het niet over hebben nu.

Door het hele land bieden handige , slimme mensen van allerlei workshops aan, vaak voor veel teveel geld. Toch jammer dat spirituele mensen die arm zijn, zich niet verder kunnen ontwikkelen omdat zij dit niet kunnen betalen?

Struin maar eens wat door het web en je komt het tegen: “pottenbakken voor de ziel” , “macramé jezelf naar een vorig leven” , “een stilte wandeling”, waarbij je en groupe wandelt door een prachtig gebied en vooral niet praat met elkaar of helemaal supertof een weekend “op het kruispunt van je leven “. Na de wandeling ga je heerlijk genieten van boekweitkoffie, een prachtig bord havervlokken met vruchten uit het seizoen en opgeklopte soyamelk.

Als je een weekend boekt in de blauwe engelenkamer , krijg je ’s avonds nog een menu erbij van vergeten veganistische groentensoep , een zeewierbiefstuk met linksom geschilde aardappels en een heerlijk watertje.

Nou, zeg nou zelf, dan is 350 euro niks teveel voor zo een prachtig weekend stil zijn. Dat is nog niet alles! Samen met een coach ga je terug naar het moment dat je uit de baarmoeder kwam en jij “Hallo wereld” zei. Als bonus liggen er toevallig ook folders van die prachtige opleiding coach voor maar 3000 euro per studiejaar. Een koopje!

Wat ook nog wel opmerkelijk is: mensen die dolgraag vertellen over, wat ze te horen kregen over vorige levens, tijdens hun Spiri Weekend, dat ze destijds leefden in Egypte, India of Tibet en koning waren, prinses of een rijke wrek. Jij misschien wel, maar nooit hoorde ik iemand zeggen, dat zij, een eenvoudige boer was , die stierf aan de pest in het jaar 1350.

Zo blijft de arme ziel, een arme ziel. Mensen ga heerlijk naar buiten en wil je een boom knuffelen, doe dat vooral. Het kost niets! Leef! Geniet! Werk aan jezelf en blijf dat vooral doen, maar niet door je agenda vol te zetten met workshops. Wees op jezelf, durf de eenzaamheid aan te gaan, ga de natuur in, sta eens echt stil! Maak een foto, schilder, maak muziek, luister naar jezelf, lach, huil, voel je klote(n) . Nog een tip wellicht: praat eens met een oude wijze boer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s