Dat heb ik niet nodig !

“ Dat heb ik niet nodig “ , kent u die uitdrukking? Ik wel en ik denk er nog vaak aan. Een vriend zei dat eens. Mooi is dat hè , dat het juist vaak mensen die therapie het hardst nodig hebben, dat roepen.

2 jaar later

Bij dezelfde psycholoog en “ toevallig “ ook hoog sensitief persoon, ben ik pas gestart met een nieuwe serie therapie sessies. Heb ik dat nodig ? Kan ik niet leven zonder ? Jawel! Zonder , zou mijn leven wel verder gaan. Ik zou niet direct dood gaan. Nodig vind ik het wel en zeker in deze tijd , waarin het allemaal niet zo makkelijk is. Ik praat nu, zoals altijd voor mezelf natuurlijk. Ik wil graag verder komen in het leven en dan bedoel ik niet qua carrière , zoals onze Hugo , die van onderwijzer, nu minister van volksgezondheid is. Eigenlijk van ongezondheid natuurlijk. Ik ben zelf de minister van mijn eigen gezondheid . Dat probeer ik zo goed mogelijk te zijn in elk geval.

Nu terug of verder , naar waar dit stuk over gaat: 2020……en nog vaak is er sprake van schaamte , terwijl je juist trots moet zijn, als je aan jezelf werkt. Een beetje aansluitend op het vorige blog “spiritualiteit uit een pakje”, kun je je in een dure workshop laten vetellen, dat het in de baarmoeder al mis was. Of waar je vleugels hebben gezeten toen je nog een engel was. Ik maak zelf liever vleugels, door te kijken naar wat er nu is en wat ik beter kan doen. Wat ik te leren heb, mijn lessen. En dat voor de prijs van een boel shit , een hoop pijn en 0 euri. En ja, vaak doet het pijn, om het lekker modern te zeggen “fucking veel pijn! ” Eigenlijk het enige waar mijn leven nu over gaat. Het is wat het is en als er een keuze was, kan ik dit u niet aanraden. Gewoon werken, salaris krijgen of verdienen, vakantie , mooie spullen ,een caravan en gewoon een biertje drinken is een stuk makkelijker.

Zoek – plaatje of plaatje zoek?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s