Verbinden en ontmoeten

Hoera! Al meer dan 25 jaar hebben we internet. Wat een verrijking! Maar tegelijk ook armoede. Of niet? Het woord “VERBINDEN” , hoor en gebruik ik de laatste tijd vaak. Hoe zit het dan met die verbinding? Wat is dat dan precies? Meer dan ooit zitten we dagelijks voor schermen, ligt een scherm op schot of heb je een scherm in je hand. Hoe gelukkig worden we daar nou precies van? 

Ik weet het nog goed:

Ik had internet via de telefoonlijn met een 56k modem. Je weet wel, dat je moest inbellen. Piep piep piep piep piep piep en je had verbinding. Zo gaaf! Met het programma ICQ, (I Seek You) kon je verbinden met mensen over de hele wereld. Gaaf! Ik weet nog hoe enthousiast ik was. Toen! Ik kon zomaar contact leggen met een jonge vrouw uit Ecuador . Gelukkig sprak zij goed Engels, want ik sprak nog niet zo goed Spaans. Hoe was het toch mogelijk?! Ik had verbinding met een vrouw 10.000 kilometer verderop. 

21 jaar later

Hoe tof, hoe gaaf? We hebben haast allemaal een snelle internetverbinding èn je kunt op het zelfde moment ook gebruik maken van de telefoon. Of…en dat is helemaal awesome om maar een modern woord erin te gooien: Naar Netflix kijken, terwijl je elke 10 minuten op je smartphone kijkt naar het programma “ What’s up ?!” We leven toch maar mooi in een rijke wereld en in Brabant zeggen ze er dan bij: “ of nie dan?” Zeg dat! Onwijs gaaf, dat je film kunt kijken en tegelijk een bericht of een lollig plaatje kunt ontvangen van een vriend op je andere scherm. 

Ken je “Theo en Thea “ nog? Die zeiden aan het begin van elke aflevering: “ de wie , wat , waar gaat het eigenlijk over? Verbinden en ontmoeten. Verbinden check! Ontmoeten? We ontmoeten elkaar nog maar nauwelijks. “Ja, dat komt nu door de Corona tijd! “ Is dat zo? Bij mij, in mijn leven maakt dat iets uit maar niet heel veel. 

Ik was actief op verschillende fora, die wel aansloten bij wie ik ben, waar ik wel gelijkgestemden kon ontmoeten. Dat is wel een ontmoeten tussen haakjes, want een echte ontmoeting is wat anders. Ik heb verschillende keren een poging gewaagd om mensen van hun stoel te krijgen, achter hun scherm vandaan, de paden op , de lanen in, maar is dat gelukt? Nope. Dus Coronatijd?Of armoede – tijd ? Ik denk toch vooral het laatste. 

Weet je wat leuk is en wanneer er bijvoorbeeld sprake kan zijn van contact? *Contact, even uitleggen:Een situatie waarbij 2 of meer mensen elkaar ontmoeten, praten met elkaar, dingen ervaren, voelen, ruiken, proeven, (uitdrukking) zien. Nu ben ik weer afgeleid! Hè! De wie, wat, waar ging het over, waar was ik? Oh ja, ehmmm….. als bijvoorbeeld de elektriciteit in jouw wijk uitvalt en mensen met zaklamp en zware shag, de straat op gaan. Dan heb heb je vaak een ontmoeting. Hoe grappig?! De verbinding valt uit maar je hebt wel contact.Niet persé verbinding, maar er is interactie. Klinkt als internet, maar is toch en beetje anders. 

Verbinding? Check! We zijn online, maar is er contact? 

verbinden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s