Nock down

block down

Tik tok tik tok tik tok doet de engelse avondklok. Ik zie mezelf zitten en jij, zie jij mij zitten? Niet dat dit een datingsite is. Daar…! Zo ongeveer in het midden, in mijn avondhok.

Een of andere Britse variant, maar zonder klok; daarom zitten we nu binnen. Waar zou ik zitten in het oude normaal, met dit weer? Ja, inderdaad…ook binnen. Je gaat op 3 februari niet lekker buiten iets doen, in de regen, maar 3 februari 2020, had je wel een keuze. Je kon naar de film gaan, je kon iets gaan eten, je kon een combinatie maken van eten en film. Je kon naar een vriend gaan, zelfs na negen uur nog. Je kon naar een café gaan. In het slechtste geval riep je vrouw of vriendin “maak je het niet te laat?! Morgen weer op tijd op!” Dat was toen nog hè, dat je vroeg de deur uit ging om even later in de file te staan; eerst op de A2 en dan bij de koffieautomaat. Nu komt de uitspraak van nummer 14 wéér van pas: “Elk nadeel heb ze voordeel” , terwijl dat voor je vriendin of vrouw juist een nadeel is: [Hij gaat de deur niet uit….Grrrrr ] Ja, van twaalf tot één, dan gaat hij file – wandelen, in het bos om de hoek. Toch een beetje een vertrouwd gevoel, maar nu met nog nèt niet ingelopen wandelschoenen in plaats van deels versleten banden in de file.

Je vriendin of vrouw niet, gaat niet mee! Die gaat de meest essentiële boodschappen halen, zoals noten en wijn. Dat is haar verzetje. Daarna nog even zonder verzet, naar die grote supermarkt, voor de rest van de boodschappen. Er moet ook nog gewoon gegeten worden en voor bij het journaal, een goed luchtige flap met krenten. Dat is wel nodig met deze nock down, zoals mijn moeder het laatst noemde.

2 gedachtes over “Nock down

  1. Iefon

    Je schrijft leuk Franck. Waarom zou je geen boek schrijven over jouw belevenissen in deze tijd.
    Nock down wat een prachtige verwoording dankjewel voor het delen

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s