Wappies meppen

21 maart 2021 

Ik zit een uitzending te bekijken op Bluetiger Studio . 

Aan tafel zitten 2 oud politieagenten èn niet in beeld en met vervormde stem , nog 2 andere medewerkers van politie.

Elke week weer is er een flinke groep mensen die gebruik maakt van een de grondrechten : het demostratierecht  . 

Wie wat beter kijkt , ziet dat de “ Wappies “ over het algemeen normale mensen zijn zoals jij en ik. Mensen die zich laten horen, maar altijd in vrede en liefde. 

Het zal best ook voorkomen dat enkelen zich laten gaan door boosheid . 

Vorige week was het weer zover . Huh? Wat was weer zover ? Eenheden van de politie die zich van zo’n slechte kant laten zien, dat zelfs Amnesty International zich ermee bezighoudt: 

Mensen die op de grond zitten , worden met waterkanonnen weg gespoten , een onschuldige oudere man wordt door een politiehond flink gebeten , terwijl 2 mensen van de ME met knuppels op de man staan te meppen. 

Wat is de volgende stap ? Politie die demonstranten gaat doodschieten ? 

Terug naar het gesprek met de mensen van de politie aan de ovale tafel . 

Een van de dingen die aan bod komt, dat mij niet eens verbaasd, is het volgende : 

In de politiekorpsen wordt gesproken over “ Wappie meppen” “ Alu hoedjes door de lucht laten vliegen “ en dat ze dat leuk vinden. Dat is geen tekst, die ik verzin, maar dat in het gesprek naar voren komt. Begrijpelijk dat mensen die zulke uitspraken doen, niet in beeld willen en met vervormde stem.

Waarom verbaast mij dat niet ? Dat is de indruk die ik al jaren hèb van de politie : gefrustreerde , niet al te slimme gasten , die graag hun macht willen vertonen. Adolf sprak over übermenschen, maar dit zijn een soort untermenschen. Daar zullen ook zeker uitzonderingen bij zijn. Natuurlijk! Als je van de mavo komt en je wilt graag hulp verlenen en met mensen werken, zijn er wel andere beroepen te bedenken. Ik zou zeggen : verzorger , verpleegkundige ,schuldhulpverlener of mantelzorger . 

Lieve lieve lieve mensen , die het niet eens zijn met de veel te zware maatregelen, stop geen energie meer in je lijf en auto , om elke week naar het Museumplein te rijden . Ga je energie steken om een parallelle samenleving tot stand te brengen. Een parallelle samenleving van boeren en buitenlui met ouderwets gezond verstand . Mensen die samen willen leven, er zijn mèt en voor elkaar. 

Hoe zou dat zijn, zonder  al te veel controle , er voor elkaar zijn?Een hart voor elkaar, energie krijgen in plaats van verspillen , geven en nemen . 

Een parallelle samenleving waar liefde telt , waar een hond geen gevaar is maar beste maat, waar kinderen jong en oud , zonder gifspuit in hun lijf mogen leven en sterven. 

Mensen, laten we daar onze energie in steken, het Malieveld en untermenschen links laten liggen. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s