Hugobubbels

17 april 2021

Persconferentie zoveel is alweer geweest. Niet dat ik nog eens gekeken heb ,na de allereerste, maar ik weet dat Peppi en Kokki dinsdag weer wat verteld hebben voor de pers:

Het verhaal dat ik de” Hugobubbels” noem;

Stapje voor stapje , voor zover het mogelijk is, kunnen wij steeds een beetje meer vrijheid terug verdienen. Ja ja ! ahum! Nee, op 21 april kunnen de terrassen nog niet open ! Nee hoor! Dat is nog veel te vroeg! De ziekenhuizen hebben het veel te druk! Druk met Corona patiënten? Drukte door zieke werknemers misschien ? Ik zeg maar wat. Drukte op de EHBO door bijwerkingen van de injecties ? Het zou zomaar kunnen. Ik zeg maar weer eens wat. Nee, 28 april gaan de terrassen weer open. Jeuiiiii! Of….of de cijfers moeten gaan stijgen. En als…..als ze open gaan….moeten mensen zich eerst laten testen . Een test die mogelijk aangeeft of je een heel klein deeltje van het virus SARS COV 2 in je lijf hebt of hebt gehad. Enfin, daar wil ik het niet eens over hebben en dus weer back to build and better to the Hugobubbels.

Weet je nog , een jaar geleden? We moesten even volhouden, samen kregen we corona onder controle en op 1 juni kreeg het volk even wat brood en spelen: Op gepaste afstand mochten we op het terras zitten en wat drinken. Ja, langzaam ging het weer de goede kant op! Nou en of! Ja toch, niet dan? Deel 2 van de zin: “niet dan” . Ik heb weliswaar niet gekeken naar Peppi en Kokki op dinsdagavond om zeven uur; er zijn genoeg mensen die wel kijken en verslag uitbrengen van wat er verteld wordt: De hugobubbels ,maar weet je wat het is met een bubbel? Die spat uit elkaar, zodra je ‘m aanraakt en vaak zelfs al als je in de buurt komt. Zo ook met het prikkie , dat is ook een Hugo bubbel. Als je nou maar gewoon even 2 prikjes gaat halen, ben jij op weg naar je vrijheid. Wat zegt het postbus 66 spotje van de radio? “Vaccineren is de belangrijkste stap om een einde te maken aan Corona en de Coronaregels ” ? Weer zo een worst die ze voor je neus hangen! Coronavirussen bestaan al decennia lang , zullen nooit weg gaan maar muteren wel.

Lief mens, het zijn bubbels waar je naar uit kijkt: Hugobubbels.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s