Kerstmis en geen daden maar woorden

Vrolijk Kerstfeest voor jou , jou en jou, als je dit vandaag leest! Lees je dit een andere dag? Dan wens ik jou een fijne dag! Een dag met zoveel liefde en moois als op een kerstdag. Daar gaat kerstmis immers toch over? De geboorte van Christus? Extra lief zijn voor elkaar? Eens omkijken naar je eenzame buurman of vrouw? Eens even naar binnen gericht zijn, stil zijn? Samen zijn? Vul maar in!Misschien wel niets van dit alles, misschien wel alles van dit? Een….geen woorden maar daden feest zou het mogen zijn, zoals dat elke dag zou mogen zijn, wat mij betreft. Meestal is het andersom: je krijgt (digitale) kerstkaarten, een appje (wat een enorm dom woord is trouwens, als je weet dat app de afkorting van application is )of op andere wijze een bericht met daarin de beste wensen. De enige die belt, ondanks ze me later op deze dag ook al ziet, is mijn moeder. ” Zalig Kerstfeest jongen! ” zegt ze en we praten nog even verder over wat kerstmis voor ons nou eigenlijk is en over hoe we hadden gewenst dat het zou zijn. 

” we zullen elkaar steunen” ” Ik ben er voor je hè! ” ” Ik mis je” ” Ik hou van je!” ” Je bent belangrijk voor me” en zo zijn er nog meer van die prachtige woorden, geweldige zinnen, maar gaat het niet om daden?Ik zou zo graag die steun willen beleven; naast woorden, ook daden. 

 – Een man die bij “Joris’Kerstboom” staat te vertellen dat hij van de dood gered is door een vrachtwagenchauffeur, die voor hem in het water sprong. – Een vrouw die 2 keer per week een vluchteling helpt met de Nederlandse taal. – Een buurman die spontaan een pannetje soep komt brengen bij zijn buur. Het zijn de “kleine” dingen die het doen, niet waar? Vrolijk kerstfeest!

Met veel licht! Veel liefde!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s