Toppie!

Woensdag was ik weer bij de fysiotherapie praktijk en zag opnieuw , in de wachtkamer een bordje.

Veel leuker en veel mooier dan mijn tekening en zo te zien gekocht in een winkel. Dus, begrijp ik het goed?

Naast een leuk liedje, met een dansje erbij, ” als je van elkaar houdt, houd dan een beetje afstand” , zijn er dus blijkbaar ook kant en klare artikelen te koop, die je erop wijzen, dat je goed bezig bent, als je afstand houdt! Het staat er onder: Toppie! Jij bent goed bezig. Het poppetje ,in het plaatje heeft trouwens een behoorlijke leveraandoening , maar ja….de ziekenhuizen liggen vol. Dat is even een grapje tussendoor.

Dat liedje, dat jullie (klein) kinderen leren op school, verzin ik dus niet, dat komt van schoolTV en het filmpje heb ik even gedownload, om zelf te bekijken. Als voormalig pedagogisch werker, met een eigen mening , vind ik dat echt heel erg. Als jij geen afstand houdt, is het straks jouw schuld dat Levi dood gaat! Wil je dat? En nou als de wiedeweerga je handjes ontsmetten, voordat er nog meer kindjes ziek worden en dood gaan! Dat is zo ongeveer (in mijn ogen dan) het signaal dat je kinderen meegeeft.

Anderhalve meter…..toppie! Goed bezig! Kijk naar ome Ferd Grapperhaus, die keurig afstand houdt. Waarom doet hij dat, denk je? Tjonge, denk eens na! Omdat het super gevaarlijk zou zijn als hij te dichtbij zou komen. Het aantal doden is veel hoger dan mensen die stierven aan griep in 2017 / 2018 man! Denk eens na! Of eh….ja…ik weet niet hoor. Nou ja, super dodelijk in elk geval.

2 gedachtes over “Toppie!

  1. Afstand nemen van elkaar is zooo leuk.Zo gezond ook 🙂 Zo menselijk. Laten we dit vooral volhouden en propaganda campagnes volgen. Blindelings het liefste. 🙂 Mooi geschreven! Goed verwoord. Groeten, Dhyan

    Like

    1. Dank je , Dhyan! Net ook weer eens 2 Canadese artsen aan het woord gehoord…… Ze zijn het volledig met je eens: afstand , geen contact, binnen zitten, helpt je enorm goed en is goed voor de gezondheid. 😛

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s